Idees i consells sobre jardins aquàtics

Idees de jardins aquàtics

Es poden conrear moltes plantes belles i inusuals en un jardí aquàtic, i fer aquest jardí és una aventura a l’abast de tothom. Gairebé qualsevol receptacle capaç de contenir aigua és una piscina potencial, i hi ha nenúfars prou petits com per viure i florir en un recipient de rentat de mida normal.

Si una piscina està ben construïda, si es té cura de la plantació i si es tria el material compost compost i els aquàtics (plantes d’aigua) adequades, l’aigua és més fàcil de gestionar que l’herba. Però, sense cap altra característica del jardí, hi ha el marge entre l’èxit i el fracàs, tan delicadament engrescat. Cal tenir molta cura per mantenir l’equilibri entre l’aigua clara i una piscina ben gestionada d’una banda, i l’olor, llimac, aigua verda i aquàtics de l’altra.

Idees per situar un jardí aquàtic

La posició d’un jardí aquàtic és molt important, perquè els nenúfars i la majoria dels aquàtics estimen el sol. Com més càlida sigui l’aigua, més creixent serà el creixement i més gran serà el nombre de flors. Per tant, la millor posició per a una piscina és a la intempèrie, en la mesura del possible.

El refugi d’arbres o una tanca al nord o nord-est del jardí aquàtic pot trencar la força dels vents impulsants i estendrà considerablement l’època de floració, però assegureu-vos de construir la piscina a una certa distància dels arbres o de la tanca, de manera que les fulles mortes no cauen a la piscina i embruten l’aigua. Alternativament, si el vostre jardí aquàtic està a prop d’arbres o d’una tanca, podeu estendre la xarxa de filferro a la superfície de la piscina durant les poques setmanes de la caiguda de les fulles de tardor.

Una piscina molt profunda pot ser un desavantatge, ja que la profunditat controla la temperatura de l’aigua, però l’aigua no ha de ser massa superficial ni es congelarà a l’hivern. De 18 a 18 polzades d’aigua per sobre de les corones de les plantes és prou superficial per induir la floració lliure i, però, prou profunda com per protegir les arrels a l’hivern. Les piscines de jardí de roques solen tenir un metre o menys de profunditat i haurien de protegir-se durant molt mal temps, però aquestes precaucions són impracticables per a piscines més grans.

Els jardins aquàtics són formals o informals i haurien d’adaptar-se al seu entorn. El jardí formal d’aigua sol ser la característica dominant d’un jardí, en una posició central o potser el punt clau d’una zona a la qual es dirigeixen tots els camins. Té una forma regular (un cercle, quadrat, oblong o alguna forma geomètrica) i el seu contorn es defineix amb una vorera elevada o un entorn pla i pavimentat. Es poden situar fonts al jardí d’aigua, però per regla general l’aigua corrent no és desitjable, sobretot si el subministrament d’aigua prové d’un brollador natural o una font similar de baix nivell, perquè baixarà constantment la temperatura i també destruirà la calma en que prosperen els nenúfars.

Les piscines formals tenen una aparença millor en els entorns convencionals i no es combinen amb característiques naturals, com ara jardins salvatges o de roca o prats alpins. Mantingueu la vegetació baixa, utilitzant lliris d’aigua i aquàtics submergits i flotants en lloc de plantes marginals i boges.

Una piscina informal no ha de revelar el seu origen. El formigó o un altre material del qual es realitza es pot amagar mantenint les vores exteriors per sota del nivell del terreny circumdant, i mitjançant l’ús hàbil de plantes marginals – aquàtics pantans i marginals que s’utilitzen per solucionar la bretxa entre l’aigua i la sec. terra. La piscina informal combina amb qualsevol entorn natural i no és, per tant, el millor tipus de piscina per a un jardí de roses formal o una funció a mida similar.

Si bé l’autor d’aquest article és ara un venedor d’internet a temps complet que gaudeix dels fruits dels seus treballs al jardí, també té més de 30 anys treballant i entrenant-se en la indústria de la forma física i l’exercici, ara posa les mans. “Experiència en aquest camp de treball per treballar per a ella d’una altra manera: a Internet, escrivint articles per oferir ajuda i assessorament als altres.

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *